Partizan ubedljiv protiv Javora

Fudbaleri Partizana savladali su Javor rezultatom 4:1, u 12. kolu Jelen Superlige Srbije i tako sačuvali prvo mesto na tabeli.

Izvor: LB

Subota, 13.11.2010.

20:36

Default images

Golove za ‘crno-bele’ postigli su Ivica Iliev u 37, Babović u 58, Kleo u 69. i Radosav Petrović 87. minutu, dok je jedini gol za Javor postigao Gogić u 90. minutu.

Parizan sada ima 31 bod, šest više od crvene zvezde, koja u nedelju, na Banjici, igra protiv Rada.

Ekipu Javora po prvi put sa klupe, u duelima sa Partizanom, vodio je nekadašnji igrač Crvene zvezde Zoran Njeguš, koji je nedavno na toj funkciji zamenio Radovana Ćurčića.

Domaći tim je prvi put pripretio u četvrtom minutu kada je Almami Moreira sa 16 metara testirao golmana Javora Kahrimana, koji je bio siguran. Samo minut kasnije golman gostiju je prvi put savladan, ali je sudija Grujić opravdano poništio taj pogodak ‘crno-belih’ zbog ofsajda Ilieva.

Iliev je pet minuta kasnije ponovo imao dobru priliku, izašao je pred Kahrimana, ali je loše šutirao sa ivice peterca. Novo uzbuđenje viđeno je u 26. minutu kada Babović pronalazi Klea, koji loptu prosleđuje do Moreire, a na pet metara od gola, u poslednji čas, interveniše odbrana Javora i otklanja opasnost.
Beta
Golman Partizana Stojković u tim trenucima nije imao posla, pošto gosti do tada nisu uputili nijedan šut u okvir njegovog gola. Fudbaleri Partizana do vođstva stižu u 37. minutu - Ivica Ilev je šutirao sa šesnaest metara, lopta je na putu do gola zakačila jednog igrača gostiju i prevarila Kahrimana.

U završnici prvog poluvremena izabranici trenera Aleksandra Stanojevića su pojačali tempo, pa je Partizan do odlaska na odmor imao još dve prilike, ali Petrović i Ilić nisu bili precizni.

Na startu drugog poluvremena arbiter Grujić propušta priliku da svira indirektan udarac za Partizan, iako je Dragović je vratio loptu u ruke Kahrimanu. U 54. minutu igrači Javora dolaze do prvog kornera i do prve ozbiljnije prilike da ugroze Stojkovića - Milovanović je pokušao glavom, ali je bio neprecizan.
Beta
Samo četiri minuta kasnije ‘crno-beli’ postižu novi gol za vođstvo od 2:0. Saša Ilić je sjajno prošao po levoj strani, poslao loptu na peterac, gde Babović sjajno reaguje i pogađa gol gostiju.

Šampion je u potpunosti kontrolisao igru i konstantno napadao i već u 69. minutu je bilo 3:0 za Partizan. Kleo se dobro snašao i iz blizine telom savladao Kahrimana.

'Crno-beli' nisu prestali da pritiskaju protivnika koji je u 75. minutu imao sreće pošto je fantastičan lob Petrovića zaustavila prečka. U 81. minutu Stojković sjajno zaustavlja udarac igrača Javora, a u nastavku akcije Krstajić izbacuje loptu u korner.

U samoj završnici meča viđena su još dva pogotka. Prvo je Petrović, posle kombinacije Boje i Ščepovića, postigao četvrti gol za Partizan, da bi u poslednjim trenucima utakmice Gogić savladao golmana Stojkovića i tako postigao počasni gol za Javor.

Partizan: Stojković, Stevanović, Jovanović, Krstajić, Kizito, Petrović, Ilić, Babović, Moreira, Iliev (od 65. Šćepović), Kleo (od 78. Boja).Trener: Aleksandar Stanojević

Javor: Kahriman, Milovanović, Rendulić (od 54. Milinković), Đokić (od 46. Dragović), Mališić, Gogić, Stanisavljević, Stojaković, Silva, Odita, Momčilović. Trener: Zoran Njeguš

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: