B92 Sport Fantasy - LAV Fantasy

LAV Fantasy

Lav Fantasy fudbal je sasvim nova u nizu igara koje vam nudi B92 u saradnji sa generalnim sponzorom, kompanijom Carlsberg Srbija.

Krilatica „Pomozite Radomiru Antiću“ najbolje opisuje temu naše igre – pratićemo iz utakmice u utakmicu nastupe preko 300 srpskih fudbalera koji nastupaju za domaće i inostrane klubove, čime ćemo na neki način predstavljati skauting za stručni štab našeg nacionalnog tima, koji se sprema da na jugu Afrike ostvari uspešan rezultat.

Pratićemo mečeve sa svih meridijana, od Koreje do Brazila, od Norveške do Izraela, od Premijer lige do Superlige Srbije. Igraće se u standardnom fantasy formatu, s tim što će za određivanje trajanja jednog kola takmičenja relevantno biti vreme, a ne pripadnost utakmice jednom kolu u stvarnom životu. S obzirom na to da se takmičarski mečevi igraju praktično svakog dana tokom nedelje i u različitim terminima, prelom izzmeđu dva kola će se događati u noći između ponedeljka i utorka u 5.00 po našem vremenu – sve utakmice započete pre tog trenutka pripadaju jednom, a posle njega drugom kolu.

Prvo kolo igre je zakazano za peti januar, a kraj igre za ponedeljak, 24. maj 2010. godine (dva dana posle završetka Lige šampiona), kada se završava produženo devetnaesto kolo. Boduju se sve zvanične utakmice koje se igraju u međuvremenu, prvenstvo, kup i dueli reprezentacije Srbije.

Što se tiče sastavljanja i vođenja ekipe, principi će biti standardni: Svaki takmičar dobiće na početku budžet, u okviru kojeg će napraviti ekipu sastavljenu od 15 igrača (2 golmana, 5 odbrana, 5 sredina, 3 napad), od kojih će 11 biti u timu, a 4 rezerve. Svake nedelje dozvolićemo po jedan besplatan transfer, a svaki dodatni biće sankcionisan oduzimanjem bodova.

Na spisku srpskih fudbalera u inostranstvu čiji učinak možemo da pratimo imamo 216 igrača u 36 liga, na teritoriji 31 države, a njima dodajemo 112 igrača koji u trenutku kreiranja igre igraju u Superligi Srbije. Jasno, januarski prelazni rok doneće velike promene, pa vas upozoravamo na to da pratite transfer aktivnosti svojih igrača, jer je moguće da neko od njih pređe u takmičenje koje ne obuhvata naša igra (npr. Prva liga Srbije)

Podaci koji su za Lav fantasy relevantni su:

  • nastup na utakmici
  • mesto u startnoj postavi
  • minuti provedeni u igri
  • rezultat ekipe za koju igrač nastupa
  • broj datih i primljenih golova ekipe za vreme dok je igrač na terenu
  • broj datih golova igrača
  • broj dobijenih žutih kartona igrača
  • broj dobijenih crvenih kartona igrača

Sistem bodovanja biće modifikovan u odnosu na standardne fudbalske fantasy igre, zbog nedostupnosti nekih podataka u nekim od liga (asistencije, broj odbrana golmana, skrivljeni i odbranjeni penali), pa je umesto njih ubačeno nekoliko faktora koji obično ne igraju ulogu u fantasy igrama (učinak cele ekipe).

Broj različitih faktora koji donose bodove je 19 (12 pozitivnih i 7 negativnih). Kriterijum da nešto postane faktor u igri je da za to garantovano dobijamo podatke iz svake zvanične utakmice u kojoj igrači sa spiska nastupaju.

Pre prijavljivanja obavezno pročitajte Pravila igre.

Prijavite se svojom adresom i šifrom iz e-mail poruke koju ste dobili prilikom registracije.Ukoliko ste se ranije registrovali na nekoj od B92 igara (kviz, tip b92...), nema potrebe da se ponovo registrujete - iskoristite vašu postojeću šifru.ponedeljak 27. septembar 2021.

LAV Fantasy


20. kolo - početak

11. maj 2010. 09:00

Sve fantasy igre

LAV Derbi Fantasy

Srpski trio u idealnim sastavima

20. decembar 2010. | 14:39 Dok su Vidić i Subotić godinama u svojim klubovima, Miloš Krasić je tek ovog leta stigao u Torino, gde ... Dalje